Avalikul väljapanekul on riiklikud veemajanduskavad

46
Kambja järv. Foto: Marko Ojakivi

Jõgede, järvede, põhjavee ja rannikuvee ning mere seisundi parandamiseks, üleujutuste vastu võitlemiseks ning põllu- ja metsamaadelt kraavide ja ojade kaudu ära kanduva sette ning toitainete kinni hoidmiseks koostatakse veemajanduskavad. Kava koostatakse koos üleujutuse riskide maandamiskavade iga vesikonna kohta kuueks aastaks ning seejärel ajakohastatakse.

Koostamisel on veemajanduskavad perioodiks 2028-2033. Veemajanduskava ehk vete terviseplaani koostamisega seotud teabe jagamiseks ja avalikkuse kaasamiseks on keskkonnaportaali loodud eraldi koduleht. Eraldi on huvigruppide kaasamiseks tehtud ka küsitlus, millele saab vastata SIIN. Samuti saab tutvuda kaasamisplaaniga, mis annab ülevaate koostatavatest dokumentidest ja nende sisust ning plaanidest, kuidas huvigruppe kaasatakse.

Kuni 21. detsembrini 2024 on kõigil võimalik esitada keskkonnaportaali kodulehel oma ettepanekuid veemajanduskava ning üleujutuste maandamiskava tööplaanile, ajagraafikule, kaasamise plaani ja üleujutuste riskide hinnangule.

Veemajanduskava on vete terviseplaan, kus nähakse ette milliseid pinnavee- ja põhjaveekogumeid on vaja ravida ja mis on selleks vajalikud tegevused.

Varasemaid vete terviseplaane saab vaadata Kliimaministeeriumi kodulehel. Vete terviseplaan koostatakse koos üleujutusega seotud riskide maandamiskavadega.

Lisainfo: keskkonnaportaal.ee

Kino maale
EelmineKambja valla perearst Igor Junkin: Gripi vastu võiksid vaktsineerida kõik, sõltumata east ja terviseseisundist
JärgmineKambja vallas toimus noolemänguvõistlus „Baltic Cup 2024 Estonia“