Mihklilaat Kambja lasteaias Mesimumm

48

Mihklipäevale eelnenud nädalal tõid pered vahvaid eksponaate näitusele „Sügis aias“. Siin sai imetleda nii looduse kui ka inimeste poolt loodud vigureid: suvikõrvitsatest tehtud valaskalasid, õuntest putukaid, südamekujulistest kartulitest liblikaid, erikujulisi suvikõrvitsaid, vigurkartuleid, eestimaistest õuntest õunaussi, põnevaid kompositsioone ja palju muud.

Mängumaja sein oli fotonurgaks. Pildistamiseks sai kohale toodud suured heinapallid, kõrvitsad, pihlaoksad vanas kastekannus ja tulipunane vihmavari.
Laada üheks lemmikpaigaks oli õnneloos, kus iga laps sai endale mõnusa pehme kaisuka või mõne muu arendava mängu. Õnneloosist saadud tulu plaanitakse kasutada ühe toreda veemullimasina ostuks.

Pikim järjekord aga lookles näomaalingu töötoas. Kahele näomaalijale jätkus tegevust laada viimaste minutiteni. Mõni laps oli isegi kaks korda nõus oma järge ootama, et saada eelnevale lisa.

Koostöös lapsevanematega täitusid laadalauad maitsvate küpsetiste, võileibade, kookide, vahvlite, erinevate hoidiste, käsitöö, mänguasjade ja muu põneva laadakaubaga. Meelepärase suutäie leidis endale iga soovija. Kookide ja võileibade kõrvale pakuti kohvi ja mahlajooki. Mihklilaada pikkade lettide taga müüsid kaupa lapsevanemad ja vahvad lasteaiatöötajad. Õunakeste laua juures püüdis pilke väike kanake, kellele sai teri pudistada ja pai teha. Laadaplatsil jalutas perenaise Anuga ringi ka lastesõbralik koer Ria.
Väga populaarsed olid minipannkoogid. Ühes kohvikulauas sai nuusutada kookide lõhna ning jälgida pannkookide valmimist, millele sai valida lisandiks erinevaid moose.
Külla oli kutsutud politsei, kes näitas lastele, mismoodi jääb sõrmest jälg paberile. Võimalus oli uudistada politseiautot ja istuda tagakambris.

Uudistajaid ja ostjaid jätkus tundideks.

Kiitus ilmataadile, kes kuni laada lõpuni ilusat ilma hoidis, ja tuhat tänu kõigile, kes kauba toomise ja ostmisega laada heale kordaminekule kaasa aitasid!

Ivi Tumanski
Kambja lasteaia Mesimumm Õunakeste rühma õpetaja

Kino maale
EelmineEuroopa spordinädala tegemised Kambja lasteaias Mesimumm
Järgmine11. direktor Rein Härmoja nimeline karikajooks