Eesti maaelumuuseume asus juhtima Kadri Valner

124
Kadri Valner. Foto: SA Eesti Maaelumuuseumid

Seoses Sihtasutus Eesti Maaelumuuseumide senise juhataja Merike Langi tähtajalise lepingu lõppemisega võttis 16. septembril 2024 teatepulga üle Kadri Valner, kellel on pikaajaline ning väärtuslik muuseumikogemus vedades eelnevalt eest Eesti Maanteemuuseumit ning seejärel Jääaja Keskust. Kadri Valner on omandanud Tallinna Ülikooli sotsiaalteaduste magistri organisatsioonikäitumise erialal.

Kadri Valneri soov on panustada kolme erilise muuseumi sünergiasse ning kasvatada Eesti maaelu nähtavust. „Meil on muuseumides privileeg harida ning töötada uudishimulike inimestega, avada mineviku teemasid ning koguda ka tulevikku,“ sõnas Valner.

Sihtasutuse nõukogu hindab uue juhi juures valdkonna tundmist ning aktiivset eestvedamist, et kujundada Sihtasutusest Eesti Maaelumuuseumid ehedaid kogemusi pakkuv, kultuuripärandit hoidev, tulevikku vaatav, avatud ja kaasav organisatsioon.

Esimesed suuremad väljakutsed uue juhina on Kadri Valneril Eesti Põllumajandusmuuseumisse kavandatava näitusekeskkonna Maaelu Uudishimukeskus ehk MUHK loomine, mis saab olema kaheosaline püsinäitus põletavatel teemadel koostöös Motor OÜga ja esmakordselt Eesti muuseumide näituste loomise ajaloos välispartneriga, Taani disainifirmaga KvorningDesign. Teise olulise projekti teetähis on 1. novembril, kui Tori Hobusekasvanduses avatakse Eesti suurim ja kaasaegseim sisemaneež, mis pakub häid võimalusi rahvusvaheliste ratsavõistluste korraldamiseks. See maneež on oluline samm edasi Eesti hobumajanduse ja ratsaspordi arendamisel ning avab uksed laiemale rahvusvahelisele tunnustusele.

16. septembrist Eesti Maaelumuuseume juhtival Kadri Valneril on suured kogemused ajakirjanikuna, kommunikatsiooni-, saate- ning muuseumijuhina. Olles „linnast maale“ pere musternäidis pole maaelu Valnerile kaugeltki võõras. Kadri Valneri kogemused ja kirglikkus on oodatud panus kolme muuseumi ühendava sihtasutuse juhtimisse ja edasiviimisse.

Lisainfo: Kadri Valner, SA Eesti Maaelumuuseumid juhatuse liige, 528 8104

Teate edastas: Evelin Anja, SA Eesti Maaelumuuseumid turundus- ja kommunikatsioonijuht, 5657 7609, evelin.anja@memu.ee

Kino maale
EelmineVallavalitsuse istungilt 11.09.2024
JärgmineRekordiline korterelamute renoveerimise taotlusvoor avaneb oktoobris