Kambja vanas koolimajas toimuvad viimased rännaklavastuse etendused

226
Etendus „Õhud meie vahel“ on rännak ümber kliimamuutustes maailma. Foto: Sille Annuk

Kambja vanas koolimajas (Kesk 5, Kambja) toimuvad 13. juulist kuni 17. juulini 2024 neli viimast „Õhud meie vahel“ etendust.

Kohaspetsiifiline lavastus on rännak ümber kliimamuutustes maailma, kus inimesed Kreekast, Bangladeshist, Sitsiiliast, Nigeeriast, Sierra Leonest ja mujalt kutsuvad meid oma koju. Vaatajad saavad teada, millised on nende toimetulekuviisid, kuidas on nad oma elu ja mõttemaailma ümber korraldanud ja mis on nende sõnum meile, keda isiklikult veel ei ähvarda põuad, regulaarsed üleujutused, orkaanid. Korraldajate sõnul ei ole tegemist lavastusega rohepöördest, pigem on fookuses kohtumine inimestega, keda peame võõraks, aga kellega jagame ühist planeeti.

„Õhud meie vahel“ lavastaja on Mihkel Kohava, dramaturg Kristiina Jalasto, kunstnik Mikk-Artur Ostrov, valguskunstnik Priidu Adlas, muusikaline kujundaja Kymbali Williams, koreograaf Sofia Filippou. Etendajad – Kymbali Williams, Einar Susi, Sander Roosimägi, Sofia Filippou kasutavad lugude jutustamiseks erinevaid etenduskunstide vahendeid – muusikat, tantsu, sõna ja ka lõhnu ning maitseid.

MTÜ Tartu Suveteatri Seltsi ja Fridays for Future Eesti koostöös valminud ellujäämiskunstide rännaklavastus „Õhtud meie vahel“ kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi.

Eesti Päevaleht (02.07.2024): „Arvestades sisu, dokumentaalset tagapõhja ja meie ajastut, võib eeldada, et rännaklavastus „Õhud meie vahel“ kujuneb üheks teatriaasta olulisemaks lavastuseks.“

Teatrikülastaja etendusest: „Ma sain osa neist erinevatest eludest ja kogemustest, ning tõesti, see etendus ei tahtnud süütunnet tekitada. Hoopis tänu. Kõigi nende kogemuste sees olles mõtlesin mitu korda, kui väga privilegeeritud ma olen, elades maal, kus katus pea kohal, joogivesi tuleb kraanist, leib on laual. Ja kui harva ma mõtlen sellele, mille kõige eest saan tänulik olla.“

Pileteid saab soetada Piletimaailmast.

Kambja elanikud saavad müügikeskkondadest pääsmeid soetada sooduskoodiga VENNASKOND.
Olete väga oodatud!
Lisainfo: ruta@suveteater.ee

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineRasmus Rosenberg pälvis „Annetekoda 2024“ finaalis eripreemia
JärgmineRänirahnu teel muutub liikluskorraldus