10.9 C
Kambja
Pühapäev, 08.09.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivUnipiha kooli lapsed laulsid Tartus Veski villas

Unipiha kooli lapsed laulsid Tartus Veski villas

Lapsed laulsid väga ilusasti: Unipiha kooli õpilased laulsid Tartus Veski villas regilaule oma õpetaja Eha Jakobsoni (paremal) eeskujul ja innustusel.

  

Tartu IX rahvamuusikapäevast, mis toimus 14. oktoobril Veski villas, võttis osa ka Unipiha Algkooli rahvamuusikaansambel Päevakene.

Ligi ööpäev täis rahvalaule, rahvatantse ja pillimängu tõi kohale lisaks Tartu linna ja maakonna rahvamuusikutele ka ukraina ja setude ansamblid.

Meie esimese klassi lastele oli see esimene kord publiku ees rahvalaulude ja ringmänguga üles astuda.

„Vaatasin, kuidas sa Katriinile (1. kl) vööd rahvariide seelikule ümber sidusid… Unipiha koolis veedetud aastad tulid kohe meelda,“ lausub Liisi Jakobson, kes seisab saali uksel oma poja Kustiga.

Lisaks eesti ansamblitele esinesid Veski villa saalis ka Kallaste linna ansambel Krasnogorotška. Nende temperamentne esinemine täitis saali marulise aplausiga. Unipiha lastele oli see esimene kord, kui nad said näha ja kuulda venekeelset rahvalaulu.

„Me ei saanud midagi aru,“ ütlevad lapsed, kuid plaksutasid vapralt koos teistega kaasa.

Pärast Unipiha laste esinemist lausub rahvamuusikapäeva peakorraldaja Triinu Nutt: “Teie lapsed laulsid väga ilusasti. Ootame teid tagasi 14.aprillil kevadisele Tartu rahvamuusikapäevale.“

Tuleva aasta kevadel täitub 20 aastat rahvalaulu õpetamisest ja õppimisest Unipiha koolis.

Lembit Jakobson

Loetumad