Autoromude eemaldamisest valla maadelt

67
Alates detsembrist hakkab vallavalitsus võimalusel võtma ühendust autoromude omanikega. Foto: Marko Ojakivi

Kogu Kambja vallas on parklates või garaažide ääres näha autosid, mis on sinna jäetud kui romud. Romusõidukid, sisaldades vedelikke ja ohtlikke osi, kuuluvad ohtlike jäätmete hulka, mis ei tohiks kindlasti jääda niisama hoovi peale või loodusesse aastateks lagunema. Tänavatel uinunud sõidukid hõivavad parkimisruumi, põhjustavad reostusohtu ning takistavad liiklus- ja lumekoristustöid.

Kambja Vallavalitsus kutsub autoromude omanikke üles enne talvehooaega enda romusid lammutuskodadesse viima. Alates detsembrist hakkab vallavalitsus võimalusel võtma ühendust autoromude omanikega, kes, olles autoromude kui jäätmete valdajad, on jäätmeseaduse § 28 järgi kohustatud käitlema tema valduses olevaid jäätmeid vastavalt kehtestatud nõuetele või andma need käitlemiseks üle selleks õigust omavale isikule.
Kui sõidukil puudub tehnoülevaatus, aga seda sõidukit on võimalik parandada ja taastada, siis seda ei loeta romusõidukiks. Jäätmeseaduse § 1264 alusel on jäätmete keskkonda viimise eest väljaspool jäätmekäitluskohta võimalik karistada rahatrahviga kuni 300 trahviühikut (1200 eurot).

KVS

Kino maale
EelmineAbivallavanemana alustas tööd Toomas Otsatalo
JärgmineOktoobri lõpus algab kaasava eelarve rahvahääletus