Külitse-Ülenurme kergliiklustee esimese etapi ehitustööd on valmis

80

25. septembril tutvus valla vastuvõtukomisjon Külitse-Ülenurme kergliiklustee Külitse-Puraviku lõiguga ning kiitis heaks esimese etapi ehituse valmimise. Esimese ehitusetapi käigus rajati 1305 m kergliiklusteed laiusega 2,5 meetrit. Töid teostas KV Infra OÜ ja esimese ehitusetapi sõlmitud lepinguline maksumus oli 419 988,03 eurot koos käibemaksuga.

Vastuvõetud lõigus on lõppenud ehitus-, haljastus- ja heakorratööd. Septembri lõpus alustati vajalike kasutuslubade taotlemisega, mis on vajalikud rajatise nõuetekohaseks kasutamiseks. Järgnevalt on ees ootamas Puraviku-Laikna osa ehitamine.
Valmiv tee, mis mõeldud jalgrattasõiduks, jala, tõukeratta, rulluiskudega liikumiseks vms, laiendab maakonna kergliiklustee võrgustikku, pakkudes liiklejatele järjest mitmekülgsemaid võimalusi.

Tänu kergteele saavad piirkonna elanikud kergemini jõuda tööle ja kooli, kujundades sellega aktiivsemaid liikumisharjumusi ning kasutades keskkonnasäästlikumaid transpordivõimalusi.

Külitse-Puraviku kergliiklustee lõigu rajamist kaasrahastatakse regionaal- ja põllumajandusministeeriumi maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeetme vahenditest.

Reio Jüriöö
vallainsener

Kino maale
EelmineÜlenurmel paraneb vee- ja sademeveeteenuse kvaliteet
JärgmineVana-Kuuste multifunktsionaalne palliväljak on valmis