Tahame elada puhtas maailmas

37
Kuuste kooli- ja lasteaiapere maailmakoristuspäeval. Foto: Inga Kurgjärv

Järjekordset maailmakoristuspäeva tähistas Kuuste kooli- ja lasteaiapere taas tegusa nädalaga, mille käigus kõndisime läbi kooli lähiümbruse jalgteed ning puhastasime prügist isegi maanteekraavid.

Sarnaselt Tartu linnaga jääb ka meie kandis mahavisatud rämpsu aasta-aastalt üha vähemaks. Kuigi suitsukonisid ja erinevaid pakendeid ikka teeservades ning maanteekraavides vedeleb, on rõõmustav, et võrreldes varasemate aastatega ei seisa me enam silmitsi prügilasuga.

Sel aastal palusid maailmakoristuspäeva korraldajad pöörata erilist tähelepanu elektroonilistele sigarettidele ehk veipidele, mis on viimasel ajal üha levinum ja paraku keskkonnale eriti ohtlik prügi. Leidsid meiegi lapsed ühe veibi, kuid kokkuvõttes tuleb tunnistada, et suitsukonid olid suures ülekaalus.

Juba aastatepikkuse traditsiooni osas teeb eriti rõõmu meie kooliõpilaste ja lasteaialaste pühendumus kodukooli lähiümbruse eest hoolitsemisele. Ja suur tänu headele kolleegidele, kes koristusretki juhendasid!

Allakirjutanu on veendunud, et lastest, kes aktiivselt keskkonda sattunud saastaga võitlevad, saab täiskasvanuna väga vastutustundlik ja hooliv põlvkond ümbritseva looduse suhtes.

Kaido Mark
Kuuste Kooli huvijuht

Kino maale
Eelmine11. direktor Rein Härmoja nimeline karikajooks
Järgmine„Kultuur meid toidab“