Euroopa spordinädala tegemised Kambja lasteaias Mesimumm

38

Kambja lasteaed Mesimumm osales juba tavapäraselt Euroopa spordinädalal, kuuludes oma tegemistega ürituste sarja.

Sel korral oli midagi vanamoodi ja midagi ka uutmoodi. Kolmandat aastat jätkasime terve septembrikuu vältava väljakutsega „Kõnnin ise!“, millesse on kaasatud nii lapsed kui osaliselt ka vanemad. Eesmärk on juhtida tähelepanu lapse igapäevastele liikumisvõimalustele, mis lubaks lapsel tunda end võimekana – näiteks pisemate laste puhul kõndida iseseisvalt lasteaia väravast rühma ukseni või suuremate laste puhul liikuda samal trajektooril, tehes muid vahvaid/lõbusaid liikumisi.

Kõik kaheksa lasteaiarühma osalesid ka tavapärasest veidi teistsugusel spordipäeval – lõbusate võistluste spordipäeval. Osalejad said pähe mesimummimütsid, mis muutiski kohe meeleolu lõbusamaks. Kõige rohkem elevust ja rõõmu pakkuv oli pappkastiautode võiduajamine.

Nagu tervist edendavale lasteaiale sobilik, said oma lõbusate võistluste spordipäeva ka õpetajad/töötajad. Lapsed olid sel päeval pealtvaatajad ja said innukalt kaasa elada oma rühma õpetajale. Osalejad läbisid võidukatsumise koti- ja pallihüpetes, „suurte jalgade“ võistluses (liikumine kingakarpidega) ning pappautodega „kihutamises“.
Kõik lapsed said tubli osalemise eest spordinädala diplomi ja kaelussalli ning lasteaia poolt spordivee.

Tänan kõiki väikeseid ja suuri osalejaid ja abilisi!

Monica Roosve
Kambja lasteaia Mesimumm liikumisõpetaja

Kino maale
EelmineLõuna-Eesti Rattaklubi kutsub rattatrenni
JärgmineMihklilaat Kambja lasteaias Mesimumm