Kambja vallas toimus noolemänguvõistlus „Baltic Cup 2024 Estonia“

42
Urmas Kink, Karel Kutser, Urpo Reinthal, Alik Säde Balti meistrivõistlustel. Foto: erakogu

13.–15. septembril toimus Tartumaal Kambja vallas Eesti läbi aegade suurim noolemänguvõistlus. Toimusid Balti riikide klubide ja koondiste vahelised noolemänguvõistlused – Baltic Cup 2024 Estonia.

Baltic Cup on kõige suurem Eesti-Läti-Leedu dartsiklubide vaheline võistlus, kus osalevad ka kolme Balti riigi koondised, kes valmistuvad Euroopa meistrivõistlusteks.
Sel aastal oli võõrustajarollis Eesti ning võistlused toimusid Kambja vallas Rehepapi teel YliCool Cateringile kuuluvas hoones. Võistlustest võttis osa 48 meeskonda ja 14 naiskonda, kokku 248 Baltikumi parimat noolemängijat.

Karikavõistlused korraldas Eesti Dartsiliit koostöös Tartu ja Kuuste klubidega.
Kuuste Dartsiklubist osalesid Alik Säde ja Urmas Kink ühisvõistkonnas YliCooli (Karel Kutser ja Urpo Reinthal) mängijatega ning Piret Konts ühisvõistkonnas Koeru mängijatega.
Mängiti nii individuaalselt kui ka võistkondade ja paaride vahel.

Nagu oligi arvata, ega koondiste vastu klubid suurt ei saanud ning kolmepäevase võistluse järel olid esikolmikud järgmised: mehed 1. Läti koondis, 2. Eesti koondis (Indro Konik, Raido Kruusvee, Tarmo Saar, Riho Vaikmäe), 3. Läti klubi The Teachers (6. Saare Härjad, 12. Nooleklubi Saturn, 13. Mad Murphy); naised 1. Läti koondis, 2. Leedu koondis, 3. Eesti koondis (Riika Merilaht, Marika Sarrapik, Tiina Tiisler, Triin Timmermann), 10. Kreisi klubi naised.

Võistluste suurima üllatuse serveeris meeste individuaalvõistlusel saarlane Tambet Niit (Härjasilma Darts), kes tuli kokkuvõttes esimeseks (5.–8. Indro Konik, Raido Kruusvee). Naiste parimaks jäi Marika Sarrapik’u (Mad Murphy) 5.–8. koht. Paaride võistlusel jäid nii meeste kui naiste parimateks kohtadeks 5.–8. ning võistkondadevahelistel mängudel olid nii naiste kui meeste 1. Läti koondis, 2. Eesti koondis.

Järgmine noolemängu suurüritus toimub juba 26. oktoobril Pärnus, kui toimuvad Eesti individuaalsed meistrivõistlused. Suurem rahvusvaheline võistlus, Estonian Open/Tallinn Open, toimub aga 18.–20. aprillil 2025 Tallinnas hotellis Olümpia.

Balti Cupi kordaminekule andsid väga suure panuse Kambja Vallavalitsus, Kambja Kultuur ja Sport, hotell Sophia ja YliCool Catering. Eriline tänu Eesti Dartsiliidu poolt nii neile kui ka paljudele teistele abilistele ja toetajatele, ilma kelleta poleks selline suurejooneline üritus olnud võimalik.

Urmas Kink
MTÜ Kuuste Dartsiklubi

Kino maale
EelmineAvalikul väljapanekul on riiklikud veemajanduskavad
JärgmineLõuna-Eesti Rattaklubi kutsub rattatrenni