Tartumaa tunnustamiskonkurss Hea Tegu 2024 ootab ettepanekuid

56
Tartumaa tunnustamiskonkurss Hea Tegu. Foto: Katrin Sisask

Tartu Ärinõuandla kuulutab koos partneritega välja konkursi 2024. aasta parima MTÜ, vabakondlase, ilma projektita sündinud teo ning vabaühenduse tegevuse toetaja leidmiseks. Soovime esile tõsta ja tunnustada neid, kelle ettevõtmised muudavad meie kodukohta paremaks, kogukonda ühtsemaks ning kodanikuühiskonda tugevamaks.

Tunnustamiskonkurssi on läbi viidud aastast 2010 ning 13-ne varasema aasta jooksul on tunnustatud ja tänatud nii linnas tegutsevaid MTÜ-sid kui ka maapiirkonna arengule ja elujõulisusele kaasa aidanud ühendusi ja vabatahtlikke ning ka neid ettevõtteid, kohalikke omavalitsusi, kes nõu ja jõuga MTÜde tegevusele ja kodanikualgatusele kaasa aitavad.

Hea meel on tõdeda, et esitatavate kandidaatide arv kasvab aastast aastasse ning märgatakse ning tunnustatakse nii neid, kes mingis kitsas valdkonnas tegutsevad kui ka suure liikmeskonnaga organisatsioone. Vabatahtlike tegevus on samuti väga eriilmeline – noorteühenduse töö korraldamine, asumiseltsis linnaosa arenguteemadega tegelemine, oma kogukonna liikmete vaba-aja sisustamine ja „meie“ tunde tekitamine, valdkondliku huvikaitse organisatsiooni juhtimine.

Ka organisatsioonid, kes on aastaid tegutsenud, pakkudes kas huviharidust, toetanud haavatamate ühiskonnagruppide hakkamasaamist vajavad esile toomist. Esmapilgul ka pelgalt huvihariduse pakkuja saab olla piirkonna arengu käivitaja, uudsete sündmuste eestvedaja ning külastajate tooja.

Kokkuvõttes, aktiivsete kogukonna liikmete märkamine ja tunnustamine on äärmiselt oluline kogukonna kasvu ja arengu, positiivse õhkkonna loomise ning isikliku rahulolu ja motivatsiooni suurendamise jaoks.

Seega palve, märgata ja hoolida ja teha enda ettepanek tunnustamiskonkursile Hea Tegu 2024, on väike esmane samm hoolivusest ja tänust nende vastu, kes meist hoolivad ja meie kõigi igapäevasesse heaolusse, kogukonda kuulumise tundesse panustavad.

Kandidaate tunnustamiskonkursile saab esitada kuni 30. oktoobrini 2024.

Tee oma ettepanek SIIN

Lisainfo: Kadri Pau SA Tartu Ärinõuandla MTÜ konsultant, 7428 491, kadri.pau@arinouandla.ee

Kino maale
EelmineUnipiha lapsed külastasid Valgesoo õpperada
JärgmineRMK alustab lähiajal Tatra orus kuivanud puude raiet