Soome noored Kambjas: kolme kooli külastus ja meeldejääv „Vahupidu“ Ülenurmes

51
Kambja valla ja Soome noored Kambja Kooli juures. Foto: Priit Paide

Augusti viimastel päevadel võõrustasid Kambja valla noored külalisi Soomest, Imatra linnast, kes tulid meile vastukülaskäigule. Olid ju Kambja noored käinud nende juures käesoleva aasta märtsis ning nüüd oli aeg tutvustada meie piirkonda ja kohalikke olusid. Noored külastasid Kuuste, Kambja ja Ülenurme kooli, kus meid kenasti vastu võeti ning noored ise said oma kooli ja selle võimalusi näidata. Külaskäikude eesmärk oli süvendada rahvusvahelist suhtlemist ja ühiselt aega veetes märgata kohalolu ning sisuka suhtlemise väärtust.

Esimene peatus tehti Kuuste Koolis, kus keskenduti märkamisele ja tähelepanu arendamisele. Viidi läbi meeleolukas fotojaht. Järgnes külastus Kambja Koolis, kus mõtiskleti korraks hetkes olemise ja kohalolu olulisuse üle. Päev jätkus Ülenurme Gümnaasiumis, kus me tutvusime mitmekülgsete vaba aja veetmise võimalustega.
30. augusti õhtul kulmineerus Soome noorte visiit meeleoluka noortepeoga Ülenurmes, mille korraldas MTÜ Õnnemaa. Lisaks põnevale programmile ja ägedatele esinejatele said noored vabalt suhelda ja üksteise seltskonda nautida. Osalised jäid sündmusega väga rahule.

Külaskäik oli igas mõttes edukas, pakkudes nii Soome kui ka kohalikele noortele unustamatuid hetki ja väärtuslikke kogemusi. Ühiselt veedetud aeg kinnitas, kui oluline on sisu märkamine ja kohalolek igapäevaelus, olgu see siis koolis, sõpradega või uute tutvuste loomisel. Sellised kohtumised aitavad kaasa noorte omavahelisele mõistmisele ja rahvusvaheliste sidemete loomisele, mis kestavad ka pärast külaskäigu lõppu.
Õppesõite toetasid Leader meede ja Kambja vald.

Kairi Kell
projektijuht

Embleemid

Kino maale
EelmineKohvi- ja kuulujuttude õhtul vesteldi 20. sajandi alguse Tartu intriigidest
JärgmineToredad kohtumised mõisapäevadel