Jäätmereformi kava saab viimase lihvi

89
Ekspertide hinnangul on jäätmete liigiti kogumise lihtsustamine võtmeküsimus. Foto: Kliimaministeerium

2024. aasta septembrikuu jooksul toimuvad üleriiklikud ümarlauaarutelud jäätmekäitlejate, kohalike omavalitsuste ja pakendiettevõtjatega, et valmistuda jäätmereformi eelnõu avalikule konsultatsioonile saatmiseks. Ümarlaud keskendub kohalike omavalitsuste rollile.

Ekspertide hinnangul on jäätmete liigiti kogumise lihtsustamine võtmeküsimus, et suurendada ringlussevõttu ja vähendada prügilasse ladestamist ning põletamist. Jäätmete liigiti kogumisest aga ei piisa, kui tooted või nende pakendid ei ole ringlussevõetavad. Seetõttu on fookuses ka pakendiaktsiisi kaudu korduskasutatavatele ja ringlussevõetavatele pakenditele eelise loomine. Lisaks on arutlusel korraldatud jäätmeveo ja jäätmekäitluse teenuste hangete tegemise kohustus. Eeskätt lahendatakse aruteludel teemasid, mille osas on huvirühmad seni esitanud vastakaid seisukohti.

Ümarlaudadel oodatakse huvigruppidelt ka täiendavaid ettepanekuid, mis toetaksid jäätmete ringlussevõtu eesmärke, samal ajal vähendades bürokraatiat ja halduskoormust.

Jäätmereformi eelnõu läheb avalikule konsultatsioonile oktoobris 2024.

Vaata täpsemalt jäätmereformist siit.

Lisainfo: Kliimaministeerium

Kino maale
EelmineLõuna-Eesti Rattaklubi kutsub rattatrenni
JärgmineLaululinnu lasteaia pere ootab enda sekka särasilmset logopeedi!