Eesti ühes moodsaimas koolimajas algab õppetöö

268
2024. aastal valminud Tõrvandi koolimaja. Foto: Marko Ojakivi

1. septembril algab õppetöö Eesti ühes moodsaimas koolimajas – Tõrvandi Koolis. Põhikooli õueaktus algab tarkusepäeval kell 13 ning lõpeb orienteeruvalt kell 14.30. Aktusele oodatakse kooli praegusi ja uusi liikmeid.

Tõrvandi põhikoolis alustab esimesel koolipäeval 270 1.–6. klassi õpilast. Esimeses klassis hakkab õppima 95 last viies klassikomplektis. Kolmas kooliaste ehk 7.–9. klass avatakse 2025. aasta sügisel.

Esimesel tegutsemisaastal, 2022. aastal, alustas koolis teadmiste omandamist 53 õpilast.
Alates septembrist töötab põhikoolis kokku 31 osalise ja täiskoormusega klassi- ja aineõpetajat ning tugispetsialisti.

Tõrvandi Kooli direktor Kristi Aria toob välja, et koolipere on õppehoone valmimist kannatlikult oodanud ning saab nüüd südamest rõõmustada, sest vastvalminud hoone on valgusküllane, kaasaegne ning õppimist toetav. „Tõrvandi Kooli eesmärk on anda õpilasele kaasa tugev täppis- ja loodusteaduste taust, meie eripäraks on insenerioskuste õpe alates esimesest klassist. Kooli loomisel juhindusime nii kogukonna vajadustest ja ootustest kui ka sellest, milliste oskuste ning teadmistega koolilõpetajaid vajab meie Eesti,“ jätkas Aria.
Tõrvandi Kool soovib kujuneda kogukonna keskuseks ning kogukonna liikmetel ongi võimalus õppehoonega tuttavaks saada juba augusti viimasel nädalal. 30. augustil tutvustab kooli juhtkond kell 13 ja kell 17 soovijatele uut koolimaja ja õppekorraldust. Rohkem infot kooli kodulehel torvandi.edu.ee, vajalik on etteregistreerimine. Esimeste klasside ja 2.–6. klassi vanematele toimuvad koolimajas eraldi ringkäigud ning koosolekud. Täpsem info Stuudiumi ja e-posti teel. Avatud uste päev kooli astujatele toimub talvel.

Marko Ojakivi
valla kommunikatsioonijuht

Kino maale
EelmineKülitse–Ülenurme kergliiklustee mitmekesistab liikumisvõimalusi
JärgmineRänirahnu tee ajutine sulgemine