Sisevete festivalist võttis tänavu osa rekordarv vetelsõitjaid ja kultuurinautlejaid

72
Festival peatus 12 päeva jooksul kokku 18 erinevas Peipsi, Emajõe ja Võrtsjärve sadamas. Foto: Sisevete festival

29. juunist 10. juulini kestnud Sisevete festivalist võttis tänavu osa üle 90 paadi, millel seilas kokku üle 300 vetelsõitja. Nii suurt osalust pole festivalil varasematel aastatel olnud. Rekordiliselt palju oli ka neid festivalikülastajaid, kes tulid sadamatesse maismaad pidi kultuuri nautima.

Sisevete festival läbis 18 Peipsi, Emajõe ja Võrtsjärve sadamat: Vasknarva, Mustvee, Varnja, Mehikoorma, Räpina, Piirissaare, Luunja, Karlova, Ulila, Oiu, Ulge, Valma, Veldemani, Kivilõppe, Suislepa, Pikasilla, Limnoloogia ja Linaski.
Kokku esines festivalil üle 40 artisti, nende seas nii tuntud kodumaised muusikud nagu Kadri Voorand, Stefan, Liis Lemsalu ja Mari Jürjens kui ka sadamapiirkondade kohalikud ansamblid ja tantsurühmad.

12-päevane Sisevete festival toimus tänavu neljandat korda ja see oli osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammist. Festivali käigus seilas väikelaevadest, paatidest ja teistest veealustest koosnev kolonn mööda Eesti pikimat, ligi 500-kilomeetrist siseveekogude teed, mis kulgeb mööda Peipsit, Emajõge ja Võrtsjärve. Iga päev peatusid vetelsõitjad vähemalt ühes sadamas, kus oli püsti pandud festivaliprogramm.
Sisevete festivali korraldajad on MTÜ Peipsimaa Turism ja MTÜ Võrtsjärve Kalanduspiirkond.

Rein Olesk
Sisevete festivali kommunikatsioonijuht

Kino maale
EelmineKambja segakoori Läte kontsertreisist Soome
JärgmineAugustikuu: enne töö, siis lõbu