Kambja segakoori Läte kontsertreisist Soome

51
Segakoor Läte Soomes. Foto: Raino Loid

Tegusa tööaasta lõpetas Kambja segakoor Läte reisiga põhjanaabrite juurde Soome.
Reis algas 27. juuni hommikul, kui suund võeti Tallinnasse laevale ning veel enne Tamperre saabumist sai koor tutvuda imekauni Hämeenlinnaga. Seal uudistati Häme kindlust ja Jean Sibeliuse sünnikodu. Seejärel suunduti juba Tamperre, kus järgnevatel päevadel ootasid lauljaid soojad ilmad, külalislahked võõrustajad ja fantastiline publik.

Esimesel päeval Tamperes tutvustasid kohalikud giidid lauljatele linna ajalugu. Tampere asutas 1775. aastal Rootsi kuningas Gustav III ning linnaõigused sai see juba 1779. aastal. 19. sajandil kujunes linnast üks Soome olulisim ja suurim tööstuskeskus, kus toodeti nii paberit, kangaid kui ka jalatseid. Ka praegu väga tuntud ja hinnatud Finlaysoni bränd sai alguse just Tamperest.

Järgnevad päevad möödusid laulutuules: koor esines Tampere Laikunlaval ja Kämmenniemis ajaloolisel Aunessilta sillal. Mõlemas paigas oli palju publikut, nii kohalikke möödujaid kui ka neid, kes olid mitmekümne kilomeetri kauguselt just Kambja segakoori kuulama sõitnud. Dirigent Saidi Tammeorg’i juhatamisel ja kontsertmeister Marika Odar’i klaveriga saatmisel möödusid kontserdid kaunikõlaliselt ning peale kontserdi lõppu tuldi tänu- ja kiidusõnu ütlema, mis kõikide lauljate heameelt toredast reisist vaid kasvatas. Pärast esinemist Kämmenniemis suundus koor reisile punkti panema meie armsa Soome kontakti Salme Näsi suvetallu.

Täname Kambja valda toetuse eest ja samuti täname kogu südamest imearmast Salmet, kelle kaudu koor oma esinemispaigad sai ja kes lauljaid lahkelt oma suvekodus vastu võttis, ning ka kõiki, kes meeldejääva reisi toimumisse panustasid!

Ootame uusi liikmeid

Kui sa oled mees, hääleliigilt bass või bariton (madal meeshääl), oled musikaalne, armastad laulda ning sulle meeldib kooris laulmine, siis ootame sind oma ridadesse. Proovid toimuvad kolmapäeviti kell 18–20.30 Kambja kultuurikeskuses. Dirigent Saidi Tammeorg (telefon 509 7391) ootab uusi lauljaid hääleproovi 3. septembril kell 17.30–18.30. Erandjuhtudel võetakse koori vastu ka ülihäid naislauljaid. Selle hooaja eesmärk on XXVIII laulupidu Tallinnas. Koor alustab hooaega 4. septembril.

Triinu Alliksaar
Segakoori Läte koorivanem

Kino maale
EelmineAjutiselt suletakse Laane külas Väikenäki tee
JärgmineSisevete festivalist võttis tänavu osa rekordarv vetelsõitjaid ja kultuurinautlejaid