Selgus Kambja valla Räni piirkonda rajatava uue lasteaia nimi

710
Eerika Laululinnu lasteaia lapsed ja töötajad andsid mais 2024 Kambja Vallavalitsuse liikmetele üle laste poolt tehtud uue lasteaia visioonid. Foto: Marko Ojakivi

Kambja Vallavalitsus korraldas koos Eerika Laululinnu lasteaiaga avaliku nimekonkursi, kus vallaelanikke kaasates laekus Räni alevikku planeeritavale lasteaiale kokku 62 nimeettepanekut. Vallavalitsuses toimunud arutelu käigus lähtuti lasteaia tööpere eelistusest ning rajatava lasteaia nimeks valiti Tulesäde.

62 laekunud ettepaneku seas enamlevinud nimemotiivid seostusid tee, kinnistu ja piirkonnaga. Väljapakutust kerkisid esile nimed, mis sisaldasid sõnu „päike“, „räni“, „aas“. Samuti esitati ka erinevate lindude, lillede, putukatega seotud nimetusi.

Kambja Vallavalitsuse ja Eerika Laululinnu lasteaia (Soinaste Lasteaed Laululind Eerika filiaal) esindajate eelistuse pälvinud nime puhul toetuti esitaja Siim Vahkel põhjendusele. „Tuli, mille protsessis eraldub soojus ja valgus ning säde, kui väike ja särav osake moodustavad elavaloomulise isiku kirjelduseks sobiva koosluse, mida ka kõnekeeles laialdaselt kasutatakse,“ tõi välja Siim Vahkel.

Mitmed esitatud nimed välistati põhjusel, et need on juba kasutusel Tartumaal või mõnes teises maakonnas (nt Päikeseratas, Päikesekiir jne). Leiti, et nimede kordamine tekitaks segadust lastevanemates kui kaks sama nimega lasteaeda asuvad mõlemad Tartu lähiümbruses. Ühiselt jõuti seisukohale, et lasteaia nime ees peaks olema täiendina viide asukohale nagu on kõikide teiste valla lasteaedade puhul.

Väljavalitud nimeettepaneku tegija saab tänutäheks Kambja vallaga seotud kinkekoti.

Kambja Vallavalitsus sõlmis mai alguses Projektibüroo OÜga töövõtulepingu uue lasteaiahoone põhiprojekti koostamiseks Räni alevikus, Ränirahnu teel asuvale Päikeseratta kinnistule. Uus lasteaiahoone tuleb 10-rühmaline ja kahe maapealse korrusega.

Vallavanem Illari Lään toob välja, et uue lasteaia projekteerimine ja ehitamine Tõrvandi põhikooli valmimise järel on järgmine oluline investeering vallas elavatele lastega peredele. „Uue lasteaia rajamisega loodetakse lasteaiakohti pakkuda ligi 200-le lapsele meie vallas,“ jätkab Lään.

Päikeseratta kinnistule kavandatud modernse ja nõuetele vastava lasteaiahoone juurde rajatakse ka kõikide vanuserühmadega arvestav mänguala, luuakse mitmekesine haljastus, ehitatakse sobilikud juurdepääsuteed ning mugav parkimislahendus nii lasteaia töötajatele kui ka lapsevanematele.

Lasteaia ehitustöödega 2,5 hektarilisele maaüksusele loodetakse alustada 2024. aasta sügisel.

Kambja valla munitsipaallasteasutused on Kambja Lasteaed Mesimumm, Kuuste Kooli lasteaed, Soinaste Lasteaed Laululind, Tõrvandi Lasteaed Rüblik ja Ülenurme Lasteaed Nurmepesa.

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineHuvihariduse ja -tegevuse teenuse pakkujad saavad taotleda toetust
JärgmineKoorimuusikafestival Kambja vallas seisab kooriliikumise tuleviku eest