Avatud talude päeval saab külastada kümmet Kambja vallas asuvat talu

299
Avatud talude päev 2024. Pilt: avatudtalud.ee

Järjekorras kümnes üle-eestiline avatud talude päev toimub 20.–21. juuli 2024. Menukal kogupereüritusel tutvustatakse toidutootmist ja maaelu. Kambja vallas on võimalik külastada kümmet talu.

Laupäeval, 20. juulil kui ka pühapäeval, 21. juulil on võimalik minna külla käsitööhuvilisi koondavasse Uhti kõrtsi, eksootilistele loomadele pühendunud Uhti Minizoosse (Malmi Talu), puuvilja- ja marjakasvatusega tegelevasse Tagametsa Mahe OÜsse, maaturismi ja mesindusega seotud Kaspri tallu, kultuurmustikate kasvamisele pühendunud Metsa tallu, mesindus ja vaarikakasvatusega kokkupuutuvasse Soosiilu Tallu, küünlaid ja ruumilõhnastajaid tootvasse Wiera küünlavabrikusse, köögivilja ja maitsetaimi kasvatavasse OÜ Kaatsi aeda, juustvalmistamisega tegelevasse Andre Farmi. Pühapäeval, 21. juulil saab külastada piimaveise kasvatusele keskendunud Eerika Farm OÜd (Eesti Maaülikooli Märja veisekasvatuse katsefarm). Mõlemal päeval on talud avatud külastajatele kell 10–17.

Korraldajad soovitavad enne talude külastamist tutvuda avatud talude veebilehel oleva majapidamiste programmidega, väljatoodud tegevuste ning kellaaegadega, millest on hea kinni pidada.

2023. aastal oli kõigile huvilistele avatud Eestimaa 357 talukohta, kus käidi külas kokku üle 280 000 korra. Üheks külastajate lemmikuks oli Andre Farm, kuhu tehti 6800 külastust.

Avatud talude päeva korraldavad Regionaal- ja Põllumajandusministeerium ning Maaelu Teadmuskeskus.

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineUnustamatu seiklus suurlaagris Spekter
JärgmineHuvihariduse ja -tegevuse teenuse pakkujad saavad taotleda toetust