Kambjas annab kontserdi Tõnu Kaljuste juhatusel Tallinna Kammerorkester

151
Hea akustikaga ja üle 600 istekohaga Kambja kirik on Lõuna-Eesti suurim maakirik. Foto: Mihkel Seedre

11. juulil 2024 algusega kell 19.30 annab Kambja Püha Martini kirikus kontserdi „Vesper“ Tallinna Kammerorkester dirigent Tõnu Kaljuste juhatusel.

Kambja kirikus tuleb esitusele Ester Mägi, Kaija Saariaho, Erkki-Sven Tüüri, Arvo Pärdi, Heino Elleri looming.

Ettekanne Kambjas on osa juulis ja augustis Eestimaa suurepärase akustikaga maakirikutes toimuvast kontserdisarjast, mis tähistab Tallinna Kammerorkestri ja Tõnu Kaljuste viljakat koostööd. Augustis lõpebki Tõnu Kaljuste järjekordne kunstilise juhi ja peadirigendi periood kammerorkestris.

Tallinna Kammerorkester on asutatud 1993. aastal Tõnu Kaljuste eestvedamisel. Orkestri moodustavad hinnatud keelpillimängijad, kes on äratanud tähelepanu kunstiliselt terviklike kavade, stiilitundliku musitseerimise ja kõrgetasemelise interpretatsioonikunstiga. 2014. aastal oli orkester kaastegev Arvo Pärdi autoriplaadil „Adam’s Lament”, mis tõi dirigent Tõnu Kaljustele Grammy.

Kontsert on ilma vaheajata ja kestab umbes 1 tund ja 20 minutit.

Kambja kirikus toimub ka 16. augustil kell 19 Kambja Kooriakadeemia festivali avakontsert, mis avab 16.–18. augustini toimuva koorimuusikafestivali. Kontserdil astub üles 1794. aastast tegutsev Kambja segakoor Läte. Koorimuusikafestivaliga tähistatakse 230 aasta möödumist esimesest eestikeelsest koorilaulust. Rohkem infot Kambja Kooriakadeemiast ja festivalist leiab kambja.ee/kooriakadeemia.

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Tallinna Kammerorkester ja Tõnu Kaljuste „Vesper“

Kino maale
EelminePakendijäätmete üleandmisest
JärgmineVälja on kuulutatud enampakkumine riigimaa põllumajanduslikuks kasutamiseks