Pakendijäätmete üleandmisest

77
Süvakogumismahutid Ülenurmel. Foto: Marko Ojakivi

Kambja valla jäätmehoolduseeskirja kohaselt peavad kõik jäätmevaldajad andma üle jäätmevedajale segaolmejäätmed ning segapakendid (plast-, metallpakendid ja joogikartong). Korter- ja eramajadel ning asutusel on samuti kohustuslik anda üle toidujäätmed juhul kui puuduvad nõuetekohase kompostimise võimalused. Korter- ja ridaelamutes ning äri-, tootmis- ja ühiskondlikes hoonetes on kohustuslik vedajale üle anda ka paberi- ja kartongijäätmed ning klaaspakendid.

Segapakendi tekkekohal kogumine ning üleandmine jäätmevedajale on Kambja vallas kohustuslik kõikidel jäätmevaldajatel. Korterelamute puhul lisandub veel paberi- ja kartongijääde ning klaaspakend vastavalt tingimustele.

Segapakendi üleandmine jäätmevedajale on kohustuslik kõikidel jäätmevaldajatel. Segapakendite tekkekohal üleandmine korraldatud jäätmevedajale on tasuta. Üleandmine jäätmevedajale on võimalik kogumismahutiga või pakendikotiga. Pakendikotid annab igale soovijale jäätmevedaja ja seda tasuta. Pakendikoti saamiseks tuleb pöörduda jäätmevedaja klienditeeninduse poole. Jäätmete üelandmiseks kasutatav konteiner tuleb tähistada vajalike andmetega – aadress, jäätmeliigi nimetus (võib kirjutada konteinerile markeriga või tellida vastava kleebise jäätmevedajalt).

Klaaspakendite üleandmine on kohustuslik korterelamutes ja ridaelamutes. Samuti äri-, tootmis- ja ühiskondlike hoonetega hoonestatud kinnistutel, kus tekib klaaspakendit. Klaaspakendi kogumine ning jäätmevedajale üleandmine toimub konteineriga. Klaaspakendite tekkekohal üleandmine korraldatud jäätmevedajale on tasuta. Jäätmete üelandmiseks kasutatav konteiner tuleb tähistada vajalike andmetega – aadress, jäätmeliigi nimetus (võib kirjutada konteinerile markeriga või tellida vastava kleebise jäätmevedajalt).

Paberi- ja kartongijäätmete üleandmine on kohustuslik korterelamutes ja ridaelamutes. Samuti äri-, tootmis- ja ühiskondlike hoonetega hoonestatud kinnistutel, kus tekib paberi- ja kartongijäätmeid. Jäätmete tekkekohal üleandmine korraldatud jäätmevedajale on tasuta. Paberi- ja kartongipakendijäätmed võib panna paberi- ja kartongijäätmetesse ehk vanapaberi hulka.

Segapakendi, klaaspakendi ning paberi- ja kartongijäätmete üleandmiseks korraldatud jäätmevedajale võtke ühendust AS Ragn-Sells klienditeenindusega e-postil info@ragnsells.ee või telefonil 435 5025. Vajalikke muudatusi saab teostada ka jäätmevedaja iseteeninduses ragnsells.ee.

KVS

Kino maale
EelmineTähistatakse 230 aasta möödumist esimesest eestikeelsest koorilaulust
JärgmineKambjas annab kontserdi Tõnu Kaljuste juhatusel Tallinna Kammerorkester