Lõuna-Eesti teedel sõidetakse ERC Delfi Rally Estonia

133
Rally Estonia. Foto: Marko Ojakivi

5.–7. juulil sõidetakse Tartus, Otepääl ja Lõuna-Eestis ERC Delfi Rally Estonia, mis läbib ka Kambja valla teid.

Euroopa Meistrivõistluste (EM) kõrval sõidetakse Delfi Rally Estonia raames rahvuslik etapp ning stardis on veoautode võistlusklass. Korraldajad on rajale ootamas enam kui 120 võistlusautot. Sõidetakse 14 kiiruskatset ning ralli kogupikkuseks on 187,64 kilomeetrit.

Rally Estonia keskmes on olulisel kohal ka meelelahutus. EM autoralli nädalavahetuse esimese rallipäeva, 5. juuli õhtul toimub Tartu Raekoja platsil ERC tippsõitjate ja Eesti sõitjate autogrammide jagamise järel tasuta suurejooneline avasõu, kus astuvad üles Stefan ning Liis Lemsalu. Samuti toimub rallipäevadel mitmeid teisi nii kodu- kui ka välismaiste artistide kontserte. Võistluse ametlikul kontserdil, 6. juulil astuvad Elva keskväljakul üles 5MIINUST ja Puuluup.

Võistluste ava- ja finišipoodium asub traditsioonilises paigas Tartu südames, Raekoja platsil. Stardipoodiumile järgneb reedeõhtune kiiruskatse Raadi mõisapargis. Autode hooldusala on tänavu Otepääl. Võistluse Power Stage ehk punktikatsena ootab võistlejaid ees uues ja väga tehnilises formaadis Kambja kiiruskatse.

Rally Estonia korraldajad kutsuvad traditsiooniliselt üles kõiki, kel on sobivad majutusvõimalused, jagama ralli ajaks oma vaba tuba, voodit, korterit, majaosa, maja või telkimisplatsi, et rallikülastajad leiaksid endale öömaja. Ööbimiskohast saab teada anda SIIN.

Liikluskorraldus Rally Estonia ajal

  1. ja 7. juulil on suletud järgmised Kambja valla teed
  • 6. juulil kell 5.35–14.00 SS2-4 RAANITSA
  • 7. juulil kell 8.00–18.00 SS12-14 KAMBJA

Kambja valda läbivad kiiruskatsed

  1. juuli
  • kell 7.49 SS2 Cramo / Raanitsa 1
  • kell 11.05 SS4 Toyota / Raanitsa 2
  1. juuli
  • kell 10.35 SS12 Unibet / Kambja 1
  • kell 15.05 SS14 Delfi / Power Stage Kambja 2

Estonian Autosport Events MTÜ kui ürituse korraldaja tagab turvalisuse ning avaliku korra, liiklus- ja parkimiskorralduse ning kohalike elanike teavitamise tee sulgemisest. Ürituse korraldamise eest vastutav isik on Silver Kütt, 5624 4666, silver@rallyestonia.ee.

Sündmuse programm ja ajakava on kättesaadavad võistluse kodulehelt.

Kambja Vallavalitsus ja Rally Estonia pakuvad tänutäheks kohalikele elanikele võimaluse soetada rallipasse, päevapasse ning VIP pääsmeid tavapärasest soodsama hinnaga ehk -15% allahindlusega. Selleks, et soodustust kasutada, tuleb Rally Estonia e-poe ostukorvis lisada sooduskood RE2024KAMBJA.

Kino maale
EelmineRasmus Rosenberg pääses „Annetekoda 2024“ finaali
JärgmineTulge meile tööle, kokk ja koka abi!