Valdav osa lastest kannavad kiivrit, kuid vähesed lukustavad ratta

223
Rattad Ülenurme Gümnaasiumi juures. Foto: Jüri Nõmm

Maikuus kontrollis politsei koos õpilasesindusega Ülenurme Gümnaasiumi juures jalg- ja tõukeratastega kooli sõitnud laste sõiduvahendite korrasolekut ja kiivrite kandmist.

Hommikune kontroll koolimaja juures näitas, et valdav osa lastest kannavad kiivrit. Kontrollisime 160 ratturit vanuses kuni 15-eluaastat ning neist 20 puudus kohustuslik kiiver. Lisaks vaatasime üle 257 jalg- ja tõukeratast. Täiesti korras rattaid oli 76, kahel rattal puudusid pidurid. Signaalkell puudus 37 rattal, valge esituli või helkur 22 rattal, punane tagatuli või helkur 18 rattal, kodarahelkurid 26 jalgrattal.

Suvi on käes ja rattad on taas tänavatel, kuid tuleks vaadata oma ratas ka terava pilguga üle, et sellel oleks küljes kõik kohustuslik, mis aitab kergliiklejat kuulda ja märgata.

Lapse tervise ja turvalisuse arvelt ei tohi teha järeleandmisi ning korralikult varustatud ratas aitab sellele selgelt kaasa turvalisuse suurendamisele.

Palume lapsevanematel üle kontrollida kõik tuled, helkurid ja muu varustus enda ja oma laste ratastel.

Murettekitav oli koolide juures seegi, et väga vähesed lukustavad oma ratta. Ka kooli juures võivad toimuda ratta vargused ning lukk on nende ära hoidmiseks üks parimaid lahendusi. Et suvel ei tekiks hetke, mil kaherattaline sõber on langenud varga saagiks, tuleb jalgratas lukustada nii tänaval, parklas, maja hoovis kui ka kooli juures.

Karmo Kevade
Sisekaitseakadeemia kadett / Tartu politseijaoskonna praktikant

Kino maale
EelmineVolikogus langetati mitmeid päevakajalisi otsuseid
JärgmineTartu Kunstimuuseum ootab taas väärikas eas kunstinautijaid „Seenioride reede“ eriprogrammile