Muuseumiööl saab tasuta külastada põllumajandusmuuseumi

213
Muuseumiöö 2024 Eesti Põllumajandusmuuseumis: Allikas: www.maaelumuuseumid.ee

Laupäeval, 18. mail 2024 toimuval üle-euroopalisel muuseumiööl on võimalik kell 18–23 tasuta külastada põllumajandusmuuseumi ning tutvuda osaliselt aprilli lõpus avatud kolme muuseumi ühisnäitusega „Peedist pesumasin“.

Ühisnäitus keskendub nõukogudeaegse perioodi kitsastest oludest tingitud leidlikkusele, isetegemisele ja loovusele. Põllumajandusmuuseumi osanäitus „Peedist pesumasin: leidlikkus maal“ on muuseumiööl osaliselt avatud ja pakub lisaks isetehtud väiketehnika uudistamisele ka mitmeid põnevaid ajakohaseid tegevusi nagu näiteks traktorisõidud, isetegemine ja mängud. Üheks õhtuks on taas kohal Mutribaar ning ringi sõidab Polt.

Eesti Põllumajandusmuuseumi ,Eesti Maanteemuuseumi ja Tartu linnamuuseumi ühisnäitus „Peedist pesumasin“ kuulub Tartu 2024 kultuuripealinna põhiprogrammi.

Muuseumiööd korraldab alates 2009. aastast Muuseumiühing, kus kord aastas, laupäevasel maiõhtul avavad muuseumid ja teised mäluasutused oma uksed tavapärasest hilisemal ajal ja tasuta, et tähistada üle-euroopalist muuseumiööd.

Muuseumiöö „Öös on vabadust“ üle-eestilise programmiga on võimalik tutvuda siin.

Vaata ka: Eesti Põllumajandusmuuseumis avaneb näitus isetegemisest ja leidlikkusest

Teate edastas: Marko Ojakivi, Kambja Vallavalitsuse kommunikatsioonijuht, 515 6142, marko.ojakivi@kambja.ee

Kino maale
EelmineKodudesse jõuab ohuteavituse brošüür
JärgmineEuroopa Parlamendi valimised on 9. juunil