Tänuavaldus

207
Kambja valla isetegevuslaste kontsert Ülenurme spordihoones. Foto: Jassu Hertsmann

Viibisin 26. aprillil Kambja valla isetegevuslaste kontserdil Ülenurme spordihoone saalis ja sain sealt sellise elamuse, mille eest tahaksin tänu avaldada kõikidele tegijatele.

Eelkõige väärib imetlust kultuuritöö hing Saidi, kelle üliaktiivsus lummab. Teda jätkus nii teadustajana kui dirigendina. Sai sõnakunsti osa tehtud, haaras Saidi noodipuldi ja astus segakoori ette, kus tõstis käed koori juhtimiseks. Oma muusikalise kõrgharidusega on ta oskuslikult koori väga hästi laulma õpetanud ja nii kõlasid Kagu-Eesti laulupeo keerulised viisid nauditavalt.

Koorilauludele järgnesid tantsurühmade esinemised. Valla kolme naisrühma kergejalgsed tantsijad võlusid kaunite rahvariiete lehvides kogu publikut. Nii Reola, Kambja Vikertiimeri ja Laululinnu rühmad on oma juhendajate heades kätes. Aga ka noorte meeste hoogsat tantsu nägime segarühmas Päkkpöörd. Niisugust tantsijate ühtekuuluvust ja särtsakat esinemist oli imetore vaadata. Aitäh!

Kaks lauluansamblit vajavad aga eriti äramärkimist. Kambja Lüüra tuli vaatamata oma vähesele koosseisule lauluviisidega kenasti toime.

Reola SO-LE esinemine oli eriti kõrgel tasemel. Ühtlase esinemisriietusega, laulude hea valikuga, sobiva liikumisega ja kauni kooskõlaga esitatud kolm laulu said publikult pika kiitva aplausi. Aitäh mu kodukultuurimaja hõbehäälsetele lauljatele elamust pakkumast!

Lõpetuseks tänan toredat Saidi Tammeorgu selle eest, et ta on Reola kultuurimaja elu käima lükanud. Saidi suudab nii Kambjas kui Reolas olla edukas kultuuritöö juht.

Tore, et meie hulgas on vaatamata argipäeva hallusele entusiaste lauljate ja tantsijate näol.

Kultuurielu seob meid kõiki.

Aime-Laine Kahk
endine pikaaegne isetegevuslane ja ringijuht

Kino maale
EelmineLõpetamised koolides ja lasteaedades
JärgmineAinulaadne kontsert pereansambli Perepill ja lõõtsamaestro Kalle Raidsaluga