10.9 C
Kambja
Pühapäev, 08.09.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiiv„Olgu teil iga järgmine päev eelmisest parem!“

„Olgu teil iga järgmine päev eelmisest parem!“

 Fotod: Margus Kriiva, Pille Tammelan

Kambja koorilaulutraditsiooni kahesaja kahekümnenda aastapäeva piduliku tähistamise puhul kutsus segakoor Läte endale külla laulusõbrad naabervallast Nõost – segakoori Vega liikmed.

Lauluküllane peoõhtu toimus 15. novembril Kambja kooli saalis. Kui mitmetel varasematel Kambja koorilaulutraditsiooni tähistuspäevadel on ettevõtmise keskmes olnud ammune aja- ja laululugu, siis sel korral suunati tähelepanu tänastele tegijatele – dirigentidele ja lauljatele.

Laulja Riinu Räim oli kogunud ja väljapanekuks kujundanud valiku fakte ja mälestuskilde, mis tutvustasid segakoori Läte liikmete viimase aja püüdlusi ja saavutusi. Erineva vaatenurga alt kirjutatud isikupärased lood kinnitasid taaskord, et hea laulukoor ei paku üksnes kooslaulmise võimalust, vaid sellel on hoopis sügavam ja mõjusam tähendus oma liikmete elus. Ajad ja inimesed on olnud küll pidevas muutumises, kuid laulukoor kui nähtus on su
utnud säilitada oma mitmemõõtmelise vajalikkuse.

„Olgu teil iga järgmine päev eelmistest parem!“ – sellise väge sisendava tervitussoovi saatis Kambja koorilauljaile oma väljapanekutekstis dirigent Külli Karask, kes tegi kambjalastega loovat ja viljakat koostööd aastail 2004-2014.

Koorilaulutraditsiooni tähtpäevaaastal suunab ja juhendab Kambja lauljaid Saidi Tammeorg – nimekas dirigent ja kultuuritegelane Põlvamaalt. Koorivanema ametis teeb Maarja Astoveri asemikuna esimesi samme Elerin Maisväli.

Toivo Ärtis

Loetumad