10.9 C
Kambja
Pühapäev, 08.09.2024

Arhiveeritud sisu!

Artikkel on rohkem kui nelia aastat vana ja ei pruugi olla ajakohane. Arhiveeritud ajalehe artikli sisu takkajärgi ei muudeta!

Vajalik võib-olla värskema teabega tutvumine!

EsikülgKoduvalla arhiivVäga tore päev Rosmal

Väga tore päev Rosmal

joomplu:571Koolimees Johannes Käisi 125. sünnipäeva ürituste raames kutsusid Põlvamaal asuva Rosma kooli 2. ja 3.klass novembrikuu viimasel päeval Unipiha kooli lapsed omale külla.

joomplu:571Koolimees Johannes Käisi 125. sünnipäeva ürituste raames kutsusid Põlvamaal asuva Rosma kooli 2. ja 3.klass novembrikuu viimasel päeval Unipiha kooli lapsed omale külla.

Rosma lastele viidi külakostiks kaks maitsvat kringlit, Kambja kihelkonna muistend Kopsumäe tekkimisest, Hobusemäng ja laulutantsumäng Tilli- Lipu linnassi.

Rosma kooli lastelt kuulsime omakorda väga erinevate maade rahvaste muusikapalasid ja tantse. Eriti vahva oli erineva kõrgusega veega täidetud pudelite puhumisel tekkinud muusikapala.

Meie lapsed õppisid Rosma kooli omadelt selgeks Sipelgamängu. Nüüd saab seda vahetundidel, kui õues tuiskab ja tormab, klassis mängida.

Meie lastele oli uudiseks see, et Rosma koolis koristavad lapsed päeva lõpus ise klassi ära. Igaühel on koolis joomise tarvis isiklik tass. Üllatas ka see, et selles koolis oli poisse palju rohkem kui tüdrukuid.

Tagasiteel leidsid kõik lapsed, et see oli väga tore päev.

Rosma kool asub samas koolimajas, kus õpetajaks oli Johannes Käisi isa. Ega tänapäeva lapsed seda tea, et vanasti äratati lapsed juba hommikul kell viis. Pärast näo pesemist külma veega ning külma pudru söömist magamistoas algas 5.30 esimene tund. Enamus õppeaineid õpetati ja anti tollal vene keeles. Ka laupäeval käisid lapsed siis koolis. Ainult eesti keele ning piibliloo tunnis võisid lapsed rääkida võro keeles.

 

Eha Jakobson

Suur aitäh Martini (1.kl.) emale Reginale maitsvate kringlite eest!

{joomplucat:80 limit=4}

Loetumad